Venhuizen – Koggeweg 19

Status: Verkocht
Plaats: Venhuizen
Grondsoorten: klei

Een Landelijk gelegen bloembollen- en bolbloemenbedrijf bestaande uit twee vrijstaande woningen met twee schuren (circa 1.600 m2), kassen (circa 1.622 m2) en diversen. De totale oppervlakte bedraagt 3.16.90 ha.

• Landelijk gelegen vrijstaande woning Koggeweg 19 (inhoud circa 642 m3)
• Tweede vrijstaande woning Koggeweg 21 (inhoud circa 460 m3)
• De tweede woning genereerd goede huurinkomsten. Huurovereenkomst is opzegbaar.
• Schuur 1 (oppervlakte circa 600 m2) met een warmtecel (120 m2) en veertien vast droogwanden
• Schuur 2 (oppervlakte 1.000 m2) met o.a. kantine en vier warmte-/koelcellen
• Twee kassen (oppervlakte 1.622 m2) met verwarming en scherminstallatie
• Diversen: circa 2.780 m2 erfverharding, spoelput, compostplaat, eigen bron en zes losse droogwanden
• De totale oppervlakte bedraagt 3.16.90 ha
• Recente investeringen: ketelhuis met nieuwe ketel en brander, compostplaat en asfaltverharding
• Vrijblijvende aanbieding

Fraai gelegen bloembollen- en bloembollenbedrijf gelegen aan de rand van Venhuizen.

Het object ligt op een korte afstand van Hoorn en Enkhuizen met alle scholen en verdere voorzieningen (voortgezet onderwijs, winkels en de schouwburg). Verder zit u dicht bij het Markermeer en op korte afstand van de golfbaan van Westwoud. U woont wel in het landelijk gebied, maar slechts op twee straten afstand van het centrum van Venhuizen. Uw bedrijf is verder prima bereikbaar. Via de brede Koggeweg en de Markerwaardweg, bent u snel op de Provinciale weg.

Op de percelen staan twee woningen die beide een aparte ontsluiting hebben. De vrijstaande woning Koggeweg 21 wordt verhuurd, via een kortlopend huurcontract. Het huurcontract is opzegbaar indien u besluit de woning zelf nodig te hebben. De goed onderhouden vrijstaande woning Koggeweg 19 heeft een slaapkamer op de begane grond en drie slaapkamers op de eerste verdieping. De badkamer van woning Koggeweg 19 is in 2015 geheel vernieuwd.

Op het bedrijf kunnen circa 27 ha bollen worden verwerkt. De broeicapaciteit is circa 2 tot 2,2 miljoen bollen. In de beide schuren kunnen, volgens opdrachtgever, circa 890 kisten op lucht en warmte staan. Recent zijn er in het bedrijf nog behoorlijke investeringen uitgevoerd: het achterplein is geasfalteerd, er is een compostbak geplaatst met een bezinkput en in schuur I is in 2014 een geheel nieuw ketelhuis geplaatst met een ketel en brander (Elo Rendama R 605) met een vermogen van 388 kW. Het bouwvlak heeft een oppervlakte van circa 1 ha. Er is dus ruimte voor een eventuele uitbreiding van het bedrijf.

Prijs: € 1.250.000,-
Bouwvorm: bestaande bouw
Plaats: Venhuizen
Postcode: 1606 ML
Bouwjaar: 1980
Type onderneming: overig agrarisch
Grondsoorten: klei
Onderhoud binnen waardering: goed
Onderhoud buiten waardering: redelijk tot goed
Aanvaarding: in overleg
Koopconditie: kosten koper
Overige voorzieningen: Diversen: Erfverharding: 2.783 m2 erfverharding Bron: eigen bron Spoelput: met elektravoorzieningen Compostbak: circa 250 m2 met keerwanden en een betonnen bezinkput